Yangın Kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin

Wiki Article



Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoğu kez sınai tesislerde iki farklı sahaı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu sahip olmak derunin kullanılmaktadırlar.

Yangın Bapları ısı ve yaman sızdırmadığı derunin insanların dumandan zehirlenmesine müşkül olan acil gestalt kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere yekpare kargaşa olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.

Kasalar hem özel eşyaların saklanması hem de birikimlerin korunması için kullanılan eşyalardır. Her ne denli fiillevleri…

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere iye olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının sair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların güvenli bir şekilde binayı bırakma etmelerini sağlamlar.

l Yaman sızıntısını önler. Esrar sızmasını engelleyerek yangın merdiveninin esrar altında kalmasına engeller. Bu sayede emin tahliyeyi sağlamlar.

Yangın kapisinda panik pas kolu ürkü anında bapnın kolaylıkla açılması muhtevain kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni kapısı sayesinde yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın baplarının yangına peklik sınıfları, çoğu kez A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Bu konuda salahiyetli yangın firmasından etki alabileceğiniz kabilinden, Yangın Merdiveni Kapısı yangın eğitimi dair AFAD yetkililerinin bile eğitim verdikleri bilinmektedir.

Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının otomatik kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve tütün ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi Yangın Çıkış Kapısı kızılır. Bu önlem kapının pıtrakı disiplinya kapanmasını esenlamaktır.

Alışdataş merkezi, yedinci sanat, meslek, şifahane gibi toplu yaşam alanlarında yangın bapsı tasarrufı eminği arttırır. Apartmanlar, üretimlik, otel kadar binalarda da ivedili çıkış bapları yangın simultane kullanılır ve tıknaz tahliyeleri kolaylaştırır. Yangın kapılarının bir özelliği ise hareket gibi durumlarda kilitlenmemesidir. İçeriden açılabilen yangın bapları haricen açılamadığından hırsızlara karşı caydırıcıdır. 

Montaj: Yangın bapsı, muhik şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mahir bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.

Bu anlamda yangın merdivenleri önemlice anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile malik olup kişilerin tekrar bu noktada en çok aradığı kriterler beyninde da gelmektedir.

Yangın bapları, binanızın veya tesisinizin ihtiyaçlarına demetlı yangın kapısı olarak birkaç farklı himaye seviyesi sağlayabilir. Davetsiz misafirlerin yaraşıklı mezuniyet olmadan dışarıdan açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabil) mevcuttur.

Yangınlar bazı o kadar şiddetli olmaktadır ki çeliği birlikte eritebilmektedir. Yakınlarında hulliyatlmış bir yangın bapsı binanın bâtınindeki bina sakinlerinin autarı tahliyesini makul süre emin hale getirir.

Emniyet: Ivedili çıkışa yardımcı olan baplar kilitlenme mekanizmasına malik olmamalıdır. Evgin durumlarda bapların her an ayan olması insanoğluın çıkışını kolaylaştırır.

Report this wiki page